Scorţişoara, mai bogată în antioxidanţi decât usturoiul sau oregano. Ce alte beneficii mai oferă organismului

December 13, 2020
163 Views

Bogată în antioxidanţi, scorţişoara are proprietăţii antiinflamatorii, scade nivelul zahărului din sânge şi are un efect antidiabetic puternic.

Scorţişoara este un condiment des folosit în special în sezonul rece şi în preajma sărbătorilor de iarnă. Pe lângă faptul că este delicioasă, scorţişoara are şi numeroase beneficii pentru sănătate, explicate de nutriţionistul Gianluca Mech.

Bogată în antioxidanţi

Antioxidanţii ne protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Scorţişoara conţine antioxidanţi puternici, cum ar fi polifenoli. Într-un studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorţişoara a câştigat detaşat, depăşind chiar superalimente precum usturoiul şi oregano. Datorită conţinutului foarte ridicat de antioxidanţi, scorţişoara poate fi chiar folosită pe post de conservant natural pentru alimente”, spune nutriţionistul Gianluca Mech.

Antioxidanţii ne protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Scorţişoara conţine antioxidanţi puternici, cum ar fi polifenoli. Într-un studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorţişoara a câştigat detaşat, depăşind chiar superalimente precum usturoiul şi oregano. Datorită conţinutului foarte ridicat de antioxidanţi, scorţişoara poate fi chiar folosită pe post de conservant natural pentru alimente”, spune nutriţionistul Gianluca Mech.

Are proprietăţi antiinflamatorii

Puţină lume ştie, însă inflamaţia ne ajută corpul să lupte împotriva infecţiilor şi să repare leziunile ţesuturilor. Cu toate acestea, ea poate deveni o problemă atunci când este cronică şi este îndreptată împotriva propriilor ţesuturi ale corpului. Scorţişoara poate fi utilă în acest sens, deoarece are puternice proprietăţi antiinflamatorii.

Poate reduce riscul bolilor de inimă

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: