La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise

December 12, 2020
226 Views
Pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte, circulația se desfășoară în condiții specifice sezonului rece
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de sâmbătă, 12 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.
De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă, mai ales în zona de munte, şi a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopţii, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus pe carosabil sau de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de vineri, 11 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 24 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 45 drumuri judeţene, cu 17 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 51,5 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de vineri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. La această oră se acționează, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Totodată, atât în cursul zilei de ieri, cât şi în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, pe drumurile judeţene situate în zona Dej nu s-a impus intervenția pe niciun drum județean.
În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă în zona de munte şi cu materiale derapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.
Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Leave A Comment

%d bloggers like this: