E.ON va instala peste 700.000 contoare inteligente in Romania, pana in 2028

December 5, 2020
193 Views

Peste 700.000 de clienţi ai E.ON din România vor avea, în anul 2028, contoare inteligente, după investiţii de circa 127,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, vineri, AGERPRES.

Atingerea obiectivelor de protecţie climatică este condiţionată de reconfigurarea şi reproiectarea sistemelor energetice, iar acest lucru se poate realiza inclusiv prin digitalizarea consecventă a reţelelor şi inovaţii suplimentare, spun oficialii companiei.

În acest scop, în următorii trei ani, E.ON are în plan investiţii de 6,6 miliarde de euro doar în reţelele sale germane de distribuţie. De asemenea, în următorii zece ani, E.ON intenţionează să instaleze în Germania aproximativ 2,5 milioane de contoare inteligente.

“Impulsionăm instalarea sistemelor de contorizare inteligentă deoarece digitalizarea şi controlul inteligent al reţelelor electrice reprezintă un pilon fundamental al lumii energetice de mâine. Aici, la E.ON, suntem convinşi că sistemul inteligent de măsurare va juca un rol cheie în tranziţia energetică. Nu este suficient să dezvolţi energia eoliană, să vinzi vehicule electrice sau să dotezi acoperişurile cu panouri solare. Trebuie să putem măsura şi controla reţeaua la nivel local în timp real, astfel încât să putem folosi cât mai bine energia generată ecologic”, a spus Malte Sunderkotter, director general al filialei E.ON e.kundenservice Netz.

E.ON este primul furnizor de energie din Germania care a instalat 20.000 de sisteme inteligente de măsurare a consumului de energie. Dispozitivul care marchează această etapă importantă a fost instalat în data de 2 decembrie la Wasserverband Weddel-Lehre (WWL) în zona reţelei filialei E.ON, Avacon.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: