Sirop de păducel cu miere: rețetă simplă și beneficii pentru imunitate și inimă

December 3, 2020
482 Views

 

Sirop de păducel cu miere, un deliciu care poate fi savurat ca atare sau ca umplutură pentru clătite fragede. Dar mai întâi să vă oferim rețeta, să aflăm care sunt beneficiile acestei plante medicinale, ale căror fructe pot fi transformate într-un delicios sirop.

Întreaga plantă poate fi valorificată în scop terapeutic, dar și gastronomic: frunzele, florile și fructele de păducel. Din acestea pot fi preparate ceaiuri, tincturi, jeleu, sirop sau chiar… vin.
Beneficii păducel pentru inimă, creier și imunitate
Principalele efecte benefice ale păducelului se resimt asupra inimii și circulației sângelui, planta având puternice proprietăți antihipertensive.

Astfel, vasele de sânge funcționează corect, iar circulația sângelui este neperturbată, rezultând o sănătate a inimii de invidiat.
Păducelul este indicat și persoanelor care au probleme cu varicele sau cu memoria – îmbunătățește circulația sângelui la mâini și picioare, dar și către creier.

De asemenea, păducelul poate avea efect benefic și în cazul celor care se confruntă cu anxietate, stres sau depresie. Ceaiul de păducel ajută la reducerea agitației și nervozității, ameliorează palpitațiile și are efect benefic asupra sistemului nervos central.

Datorită flavonoidelor conținute, antioxidanți care au proprietăți anticancerigene și antivirale, a calciului, vitaminei C, pectinelor și taninilor, păducelul este un extraordinar aliat în lupta cu radicalii liberi ce pot favoriza îmbătrânirea celulară, dar și virozele care ne dau târcoale în sezonul rece.

Faimosul sirop de păducel poate fi adjuvant și în caz de diaree, având rol tonic și remineralizant.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: