Raluca Turcan, Lucian Bode și Ioan-Marcel Boloș in VIZITA la Cluj

November 28, 2020
267 Views
Programul a inclus o întâlnire cu medicii la Institutul Oncologic ”Dr. I. Chiricuță”, unde s-a semnat Contractul proiect – Fonduri europene pentru screening de col uterin în valoare de 10,5 milioane de euro și o vizită de lucru la Institutul de Cercetare Medicală – IMOGEN. În urma acestui program de screening de cancer de col uterin, vor beneficia de servicii de prevenție aproximativ 170.000 de femei din 6 județe ale regiunii Nord-Vest, program de screening ce se înscrie într-un amplu program de depistare precoce pentru mai multe tipologii de cancer, în valoare de 117 milioane de euro.
➡️ De asemenea, s-au semnat trei proiecte privind dezvoltarea sistemului medical clujean, două contracte de finanțare sunt destinate dotării Institutului de Gastroenterologie, unul având valoare de 34,5 milioane de lei, iar altul în valoarea de 11,5 milioane de lei precum și semnarea unui contract de finanțare în valoare de 28,5 milioane de lei cu Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Până în acest moment s-au semnat nouă contracte și urmează să fie semnate alte șase proiecte, valoarea totală a acestora fiind de 58 de milioane de euro.
➡️ S-au purtat discuții despre realizarea metroului, în valoare de 1 miliard de euro, finanțată cu bani europeni.
➡️ Planul Național de Redresare și Reziliență a fost din nou dezbătut de către oficialități în decursul vizitei.
➡️ Achiziția de aparatură medicală și materiale sanitare în spitalele aflate în lupta anti-COVID a fost, de asemenea, un punct pe lista subiectelor dezbătute.
➡️ În a doua parte a zilei, doamna vicepremier și domnul ministru al Fondurilor Europene s-au aflat la Turda, unde au avut discuții cu oficialitățile locale din municipiile Turda și Câmpia Turzii despre proiectele de dezvoltare și oportunitățile de finanțare pentru educație.
https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/799911973898297
+3
Miha Rus, Georgiana Socaciu şi alţi 121
1 comentarii
7 distribuiri
Îmi place

 

Comentează
Distribuie

Leave A Comment

%d bloggers like this: