Prognoza meteo: Vine gerul. Ce zone vor fi lovite de frig şi ninsori, cum se anunţă începutul iernii

November 25, 2020
296 Views

Iarna îşi intră în drepturi în următoarele două săptămâni. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în prima parte a intervalului, temperaturile mai scăzute decât ar fi normal vor aduce ger în mai multe zone ale ţării.
…..
Ger în Transilvania

Prima parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de o vreme rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor minime de -8…-4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade; maximele vor oscila între 0…2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7…9 grade în cele de relief mai înalt. Între 29 noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7…12 grade ziua şi -2…2 grade noaptea (cu valori uşor mai mici în depresiunile perimontane şi intramontane). Estimările indică pentru ultimele zile din interval un regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie. În prima parte a intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, în jurul datei de 30 noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii.

……
Temperaturi sub pragul de îngheţ la munte

Temperaturile maxime se vor menţine în general pozitive în toată perioada celor două săptămâni, cu o medie cuprinsă între 0 şi 7 grade, valorile mai mari fiind de aşteptat în intervalul 26-28 noiembrie. Nopţile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5…-3 grade, uşor mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheţ, în intervalul 26 noiembrie-01 decembrie. Până pe 28 noiembrie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, dar în intervalul 29 noienbrie-01 decembrie aria precipitaţiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar şi o mai mică extindere.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: