Studiu: Avantaje și dezavantaje în cazul muncii de acasă

November 24, 2020
196 Views

Pentru că unii dintre noi lucrează de acasă de mult timp, iar momentul întoarcerii la birou este incert, este important să ne creăm cel mai bun mediu de lucru posibil pentru a ne proteja sănătatea fizică și pe cea mintală.

Un studiu pe tema telemuncii realizat de Reveal Marketing Research a arătat care sunt provocările și avantajele percepute de românii care lucrează de acasă în contextul actual.

Suntem mai eficienți, dar petrecem mai mult timp la job.

In ceea ce privește avantajele resimțite când vine vorba de work from home:

-48% dintre angajați apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic.
-45% dintre respondenți se bucură de programul de lucru mai flexibil.
-42% dintre angajati indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, exista și dezavantaje, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit.

Studiul arată că deși 79% dintre români consideră că sunt la fel de eficienți sau mai eficienți decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenți au declarat că muncesc mai multe ore zilnic. Dacă ești foarte prins în muncă, setează-ți alarme pe telefon pentru a-ți reaminti periodic să te miști și să te hidratezi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția încă din prima jumătate a anului asupra faptului că îngrijirea sănătății fizice și psihice este esențială. Este important să te ridici și să te miști puțin la fiecare jumătate de oră sau oră, să faci gimnastică și să iei pauze scurte de la ecrane, pentru sănătatea vederii.

Cum să îți creezi un birou ergonomic acasă

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: