Presedintele Klaus Iohannis: Vaccinurile, odată aprobate, sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei

November 24, 2020
183 Views

Vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii, a afirmat luni președintele Klaus Iohannis, după o ședință la Palatul Cotroceni cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne și care a avut ca subiect central campania de vaccinare anti-coronavirus.

„Vaccinul anti-COVID a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală” iar „acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții”, a spus șeful statului.

În ceea ce privește strategia de vaccinare anti-COVID în România, aceasta va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării într-o ședință care va fi convocată „în perioada imediat următoare”.

Vaccinarea propriu-zisă se va face „etapizat” începând cu „grupurile prioritare” din care fac parte:
-tot personalul din domeniul sănătății
-personalul din centre rezidențiale și medico-sociale
-populația cu risc ridicat de evoluție severă
-personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

La întâlnirea de la Cotroceni, care a început la ora 14.00, au participat, alături de șeful statului, Nicolae Ciucă, Marcel Vela, și Nelu Tătaru.

Pandemia de COVID-19 ne-a modificat tuturor radical viețile, a afectat global starea de sănătate a oamenilor și capacitatea de funcționare a economiilor. Limitarea efectelor acestei pandemii este o prioritate zero pentru toate guvernele lumii, iar cercetătorii încearcă să ne ofere cât mai repede soluția pentru ieșirea din această criză. Vaccinul anti-COVID a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală.

La începutul pandemiei a existat foarte multă incertitudine, au fost foarte multe necunoscute, care au transformat lupta cu virusul SARS-COV-2 într-o veritabilă cursă pe care am dus-o împotriva unui adversar redutabil.

Însă acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții.

Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție aflate în vigoare, care încep să dea rezultate, pentru că evoluția pandemiei la noi în țară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare.

La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea, am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID.

De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor.
Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.

Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: