KPMG : Pandemia a impus una dintre cele mai mari cresteri din istorie ale investiilor in tehnologie

November 24, 2020
201 Views

Pandemia Covid-19 a impus una dintre cele mai mari creşteri ale investiţiilor în tehnologie, companiile cheltuind echivalentul a aproximativ 15 miliarde de dolari în plus pe săptămână în domeniul tehnologiei, pentru a integra munca la domiciliu în condiţii de siguranţă, conform studiului de piaţă CIO Survey 2020, realizat de KPMG/Harvey Nash.

Aceasta a fost una dintre cele mai mari creşteri ale investiţiilor în tehnologie din istorie, liderii IT din lume cheltuind în trei luni mai mult decât creşterea bugetului pe un an, pe măsură ce criza mondială a lovit şi carantina a fost instituită peste tot în lume, se menţionează într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Studiul relevă, de asemenea, că în ciuda acestei uriaşe creşteri a investiţiilor, din care costurile cu securitatea şi protecţia datelor au avut cea mai mare pondere în timpul pandemiei Covid-19, patru din zece lideri în tehnologia informaţiei au raportat că organizaţiile lor au experimentat mai multe atacuri cibernetice decât de obicei. Peste trei sferturi din aceste atacuri au fost de tip phishing (83%) şi aproape două treimi au fost tip malware (62%), sugerând că migrarea masivă la munca de la distanţă (telemuncă) a crescut expunerea companiei la atacuri cibernetice din cauza angajaţilor.

În acelaşi timp, organizaţiile s-au străduit să găsească profesionişti calificaţi în domeniul securităţii cibernetice pentru a sprijini această schimbare către munca la domiciliu şi au raportat că securitatea cibernetică (35%) este acum cea mai “solicitată” competenţă tehnologică în lumea întreagă. Este pentru prima dată în mai mult de un deceniu când abilităţile legate de securitatea cibernetică au ajuns în fruntea listei de roluri şi abilităţi tehnologice deficitare în cadrul companiilor.

“Nimeni nu ar fi putut prezice mutarea neaşteptată în masă a forţei de muncă din întreaga lume din perimetrul sigur ale reţelei corporative în camere de zi, dormitoare şi pe mese de bucătărie. Prin urmare, expunerea organizaţiei la atacuri cibernetice s-a extins considerabil, deci nu este o surpriză că atacurile cibernetice au crescut ca urmare a influenţei induse de condiţiile pandemice Covid-19. Deoarece atacul de tip Spear Phishing a devenit principalul vector de atac, organizaţia ar trebui să se concentreze mai degrabă pe educarea oamenilor din punct de vedere al securităţii cibernetice, decât pe securizarea prin măsuri tehnice a noului perimetru”, a declarat Gabriel Tănase, partener în cadrul departamentului Cyber & Tehnologie al KPMG România.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: