Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Unde va ploua

November 17, 2020
163 Views

Meteorologii au anunţat, luni, 16 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni şi au precizat că vor fi temperaturi mai mari decât normalul perioadei, în prima parte a intervalului, urmată de o răcire, pe alocuri accentuată.

…..

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 şi 4 grade. După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7…9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului se întrevăd precipitaţii, cu o probabilitate în creştere, după data de 21 noiembrie.

…..

La munte, până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menţine în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 şi 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spaţiul montan vor fi în jur de 0 grade. Nopţile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 şi 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai redusă.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: