𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢

Consiliul Județean Cluj a obținut înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului în suprafață de 169.700 mp din zona Becaș pe care va fi edificat viitorul Spital Pediatric Monobloc.
Acest lucru a devenit posibil ca urmare a trecerii imobilului, prin lege, din domeniul public al statului și administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în domeniul public al județului Cluj.
𝐏𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞: „𝑆𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡𝑖𝑎 𝑗𝑢𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑎 𝑎 𝑡𝑒𝑟𝑒𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑐𝑙𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑓𝑎𝑣𝑜𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎, 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑛𝑑 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑟𝑖𝑒𝑡𝑎𝑟 𝑡𝑎𝑏𝑢𝑙𝑎𝑟 𝑎𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖𝑎. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑛𝑜𝑢 𝑝𝑎𝑠 𝑖𝑛𝑎𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑠𝑒 𝑎𝑑𝑎𝑢𝑔𝑎 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒-𝑎𝑚 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠 𝑑𝑒𝑗𝑎, 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑, 𝑖𝑛 𝑑𝑒𝑚𝑒𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑒𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑢𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛 𝑠𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙 𝑝𝑒𝑑𝑖𝑎𝑡𝑟𝑖𝑐 𝑑𝑖𝑛 𝑡𝑎𝑟𝑎. 𝐼𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑒𝑥𝑡, 𝑖𝑛 𝑙𝑢𝑛𝑎 𝑖𝑎𝑛𝑢𝑎𝑟𝑖𝑒 2021 𝑣𝑜𝑚 𝑙𝑎𝑛𝑠𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖”.
* * *
Etape parcurse până În prezent În vederea construirii noului Spital Pediatric:
– Consiliul Județean a intrat ĂŽn posesia terenului pe care va fi construit spitalul iar la finalul lunii septembrie a.c. președintele Alin Tișe și rectorul USAMV, domnul Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului;
– În urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean cu ministrul fondurilor europene, noul spital pediatric a fost inclus ĂŽn lista de investiții strategice din domeniul medical;
– Construirea noului spital pediatric din Cluj a fost inclusă și ĂŽn Planul Regional privind serviciile de sănătate din Regiunea de Nord-Vest a țării;
– Consiliul Județean a realizat și recepționat studiile topografic și cadastral, geotehnic și dendrologic pentru amplasamentul viitorului spital;
– Forul administrativ județean a transmis Ministerului Fondurilor Europene propunerea de includere a acestui proiect ĂŽn lista celor care vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Relansare și Reziliență.
Prin edificarea Spitalului Pediatric Monobloc, a cărui valoare totală a fost estimată la cca. 120 de milioane de euro, Consiliul Județean Cluj va dezvolta un obiectiv medical unic, la standarde europene, în care să fie reunite toate secțiile pediatrice răspândite în prezent în nu mai puțin de 14 clădiri diferite amplasate pe raza municipiului Cluj-Napoca.
Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „MĂRĂȘTI 4KM CENTRU 3KM Cluj-Napoca MĂNĂSTUR 8KM AEROPORT 67KM SÂNNICOARA 8KM FLOREȘTI 10KM PENT NOUL SPITAL PENTRU COPII CONSILIUL JUDEȚEAN este proprietarul terenului pentru SPITALUL DE COPII CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ”
Alin Iuga şi alţi 4
1 distribuire
Îmi place

Comentează
Distribuie

Leave A Comment

%d bloggers like this: