Ministerul Culturii : Programul ”Tezaure Umane Vii” are o pagina web

November 15, 2020
250 Views

Programul ”Tezaure Umane Vii”, lansat în urmă cu 10 ani, are o pagină web dedicată celor care au primit acest titlu, anunţă Ministerul Culturii.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, acest proiect pentru protejarea, păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial a fost realizat de Ministerul Culturii, prin Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

“La zece ani de când se derulează acest program, am luat iniţiativa de a digitaliza proiectul, pentru a fi accesibil tuturor celor care folosesc platforme online. Pe website-ul Ministerului Culturii veţi afla informaţii despre aceşti oameni valoroşi care păstrează şi transmit, prin munca lor, tradiţiile şi valorile naţionale. Dacă nu am fi generat şi partea digitală a proiectului, am fi avut, ca şi până acum, doar o listă de nume. Acum, aceste nume capătă un chip şi o poveste de viaţă. Din păcate, din cele 62 de persoane care au primit această distincţie, 14 au plecat dintre noi. Veţi regăsi, însă, şi poveştile lor pe website, un semn de preţuire din partea noastră”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: