Targul de carte Gaudeamus Radio Romania – editie speciala online, intre 16- 22 noiembrie

November 14, 2020
266 Views

Târgul de carte Gaudeamus Radio România se va desfăşura, între 16 – 22 noiembrie, pe www.gaudeamus.ro, într-un format integral online, care asigură continuitatea acestui proiect cultural cu o tradiţie de peste un sfert de secol.

“Radio România, împreună cu Elefant.ro, partenerul nostru la această ediţie specială, rămâne şi în acest an alături de pasionaţii de carte: ediţia cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România se va derula între 16 şi 22 noiembrie, într-o formulă aparte, care conţine însă toate ‘ingredientele’ unui târg de carte clasic”, informează organizatorii, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la eveniment şi-au anunţat participarea peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească şi străină, muzică şi jocuri educative. Acestea se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro  în secţiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediţii.

Standurile virtuale ale participanţilor, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare, vor putea fi accesate prin butonul aferent şi cititorii vor putea achiziţiona titlurile preferate astfel:

* fie prin Elefant.ro, având astfel avantajul de a plasa toate cărţile în acelaşi coş şi de a face o singură comandă, de la toate standurile din cadrul Târgului de carte Gaudeamus găzduite aici;

* fie prin plasarea de comenzi pe website-urile companiilor participante care au optat pentru vânzarea prin intermediul propriilor magazine online, cu menţiunea că numeroşi participanţi vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discount-uri, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de către Radio România şi de participanţii la această ediţie vor fi disponibile, live sau înregistrate, în secţiunea dedicată programului de pe website-ul www.gaudeamus.ro. Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figurează în programul târgului.

Printre proiecte speciale Radio România Gaudeamus de la această ediţie se numără Concursul “Vreau o şcoală ideală”, care aduce în atenţia publicului, mărturii în scurte reportaje, în care sunt prezentate condiţiile în care multe dintre şcolile din ţara noastră sunt nevoite să îşi îndeplinească menirea, în plină criză medicală şi socială.

“Cele mai reuşite reportaje, prin conţinut şi ilustrare jurnalistică, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxă de participare şi de expozanţii la târg, care vor dona cărţi şi materiale educaţionale, pentru a alcătui o bibliotecă. Beneficiarii acestor premii vor fi şcolile înscrise în concurs pe această cale”, precizează sursa citată.

Festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România, va avea loc vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 17,00. Aceasta va fi urmată de dezbaterea Lectura pe suport digital şi învăţământul online, ambele evenimente urmând a fi transmise în direct pe website-ul www.gaudeamus.ro

Votul Publicului se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, pe baza propunerilor din partea participanţilor, urmăritorii paginii urmând a putea vota Cea mai râvnită carte a Târgului.
Târgul de carte Gaudeamus este un eveniment organizat de Radio România. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: