Vitamina D: 10 alimente care o conţin

November 8, 2020
105 Views

Iată de ce alimente ai nevoie dacă te confrunţi cu o lipsă de vitamina D! Adaugă aceste alimente în regimul tău de viaţă şi totul se poate schimba!

Vitamina D poate face minuni pentru organism. Protejează organismul de afecţiunile respiratorii, tuse, nas înfundat, secreţii nazale, şi îmbunătăţeşte răspunsul imun al corpului în cazul unui contact cu un virus.

“Recomand introducerea alimentelor bogate în vitamina D pentru o stare optimă de sănătate. Vitamina D este esenţială pentru buna funcţionare a sistemului osteoarticular şi este implicată în multiple procese metabolice. Aceasta este indispensabilă pentru absorbţia calciului în organism. Carenţa poate sta la baza unor forme severe de dezechilibru fosofocalcic, cu manifestări musculoscheletale importante”, adaugă nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!
Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele bogate în vitamina D!
Iaurtul este o sursă de vitamina D şi conţine probiotice, bacterii sănătoase care se găsesc în mod natural în flora intestinală. Consumul de iaurt ajută la îmbunăţirea funcţiei sistemului imunitar prin aportul de vitamina B 6, D şi la reducerea simptomelor de răceală, care se însoţesc, uneori, şi de tulburări intestinale. Poţi adăuga miere în iaurt pentru a maximiza eficacitatea iaurtului în tratarea răcelii.

Brânzeturile sunt o sursă valoroasă de substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal. Consumul regulat aduce un aport de vitamine (A, D, E, K), minerale (calciu, fosfor, magneziu) precum şi de proteine, fiind recomandate la orice vârstă.

Peştele gras sau conservat în ulei conţine foarte multă vitamina D. Heringul, somonul sau tonul nu trebuie să lipsească din alimentaţie.

Carnea de porc reprezintă o sursă excelentă de vitamina D. Este de preferat să optezi pentru carnea macră, deoarece aici se găseşte cea mai mare concentraţie de substanţe nutritive.

Ciupercile sunt bogate în vitamina D şi sunt o sursă indispensabilă de proteine, în special pentru vegetarieni.

Uleiul de ficat de cod are un conţinut ridicat de vitamina A, vitamina D şi acizi graşi Omega 3. O lingură de ulei de ficat de cod reprezintă dublul dozei zilnice recomandate din această substanţă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: