Munca la domiciliu. Tot ce trebuie să știi

November 5, 2020
360 Views

Munca la domiciliu câștigă tot mai mult teren și este unul dintre beneficiile pe care merită să-l ceri fără ezitare când îți negociezi condițiile de lucru de acasa. Desigur, dacă domeniul îți permite. Potrivit unui studiu derulat în 2018 de eJobs România, 8 din 10 români ar vrea să lucreze remote , măcar o zi pe săptămână, acest aspect fiind important și în decizia de a accepta un job. Și joburi de acasa exista acum. Dacă te numeri printre cei dornici să lucreze din confortul casei, iată trebuie să știi despre telemunca și cum poți să-ți faci treaba mai bine decât la birou, chiar din fotoliul tău!

Citește despre declaratie pe proprie raspundere dacă lucrezi de acasă!

„Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru că nu simt că muncesc.” Cam așa sună motto-ul meu aici pe cariera.ejobs.ro. Și nu am scris asta întâmplător, ci pentru că așa am simțit. Deși acum câțiva ani buni aveam în plan o carieră în cinematografie, mi-am dat seama la timp că nu mi se potrivește. Și bine am făcut. M-am îndreptat spre jurnalism. Acum nu depind de o scenă pentru a-mi face treaba. Pot să mă mut cu „scena”, cum îmi place să spun. Scena mea, de acasă are și ea o recuzită serioasă: un fotoliu comod, o priveliște frumoasă spre casele din Delea Nouă, iar garderoba este tot mai creativă, de multe ori o combinație între office, ca să mă simt ca la birou, și casual. Iar spectatorii mei așteaptă cuminți să-mi fac treaba. Fără zgomot. Am și gong, da, acel calendar care mă anunță ce am de lucru. Cam așa sunt zilele mele cu lucru la domiciliu, în care mă surprind și pe mine pentru că în sfârșit dau de cap unui text care aștepta cuminte puțină logică. De multe ori, din prea multă dorință de a-mi continua ideile, uit de prânz, dar îmi vine repede o idee și creez un fel de mâncare care mă surprinde și pe mine.
…..
Ce înseamnă, în teorie, munca la domiciliu

Este un concept care presupune să-ți faci jobul de acasă, în aceleași condiții cum sunt cele de la birou. Lucrul de acasa îți oferă flexibilitatea programului, dar și un echilibru job-viață personală mai bun decât dacă te-ai deplasa zi de zi la birou. În plus, având în vedere că nu mai există distragerile de la birou, productivitatea ar trebui să fie mai mare. Munca de acasa vine cu avantaje și dezavantaje și, de multe ori, ceea ce se dovedește un avantaj se poate transforma în dezavantaj și invers. Depinde de cum te organizezi și de perspectiva ta asupra lucrului remote.
…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: