Un numar record de 1,4 milioane de aplicari pentru joburi a fost inregistrat in octombrie (platforma on-line)

November 3, 2020
245 Views

În luna octombrie au fost înregistrate 1,4 milioane de aplicări pentru joburi pe platforma eJobs, marcând un nou record al ultimilor 21 de ani, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

Mai exact, în ultima lună, aproape 150.000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă. Dintre aceştia, 30.000 au fost candidaţi noi, care fie nu aveau cont pe eJobs, fie au fost inactivi în ultimii doi ani.

Vestea bună este că şi companiile devin tot mai active şi angajează într-un ritm susţinut – aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie, topul domeniilor fiind condus de transport / distribuţie, vânzări, administrativ / logistică, relaţii clienţi / call center sau producţie. Acesta este cel mai mare număr de locuri noi de muncă postate în decursul unei luni, din ultimul an.

În ceea ce-i priveşte pe candidaţi, tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani rămân segmentul cu cea mai mare creştere de la o lună la alta, deşi, în cifre absolute, cel mai mare număr de aplicări vine din partea candidaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani.

Concret, în luna octombrie, au fost înregistrate 468.000 de aplicări corespondente categoriei 18-24 şi aproape 516.000 corespondente categoriei 25-35. Raportat la distribuţia geografică, Bucureşti, Cluj, Braşov, Timiş, Iaşi, Constanţa şi Prahova au fost judeţele din care au venit cele mai multe aplicări.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: