Dan Lazar (Universitatea Babes-Bolyai) : Digitalizarea a ajuns sa fie deja un mod de viata, nu mai e un moft

Digitalizarea a ajuns să fie un mod de viaţă, nu mai este un moft, ci un instrument pe care îl folosim în viaţa de zi cu zi, iar reţeta succesului este parteneriatul între administraţie, mediul de afaceri, universităţi şi societatea civilă, a declarat, marţi, Dan Lazăr, prorector la Universitatea Babeş-Bolyai, la conferinţa de lansare a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD).

“Pandemia pentru noi a fost un catalizator, a accelerat un proces care deja a început de mult în instituţiile publice, în universităţi, dar mai ales în mediul socio-economic.(…) Întrebarea este ce se întâmplă după pandemie. Vestea proastă este că o să luăm piciorul de pe pedala de acceleraţie, sunt convins de asta, dar vestea bună este că procesul este ireversibil. Ce am început, şi eu consider că s-au făcut lucruri foarte importante şi la nivelul universităţilor şi la nivelul instituţiilor publice şi în mediul privat, aceste lucruri nu se pot schimba. Digitalizarea a ajuns să fie deja un mod de viaţă, nu mai este un moft, nu mai este un trend, să spunem aşa, sau un subiect la modă, ci este de-a dreptul o unealtă, un instrument care îl folosim în viaţa de zi cu zi. Ce am observat noi la nivelul universităţii şi în colaborarea pe care am avut-o cu instituţiile publice şi cu celelalte entităţi, este că reţeta succesului este parteneriatul. Dacă nu există un parteneriat între administraţie, mediul de afaceri, universităţi şi societatea civilă, practic reţeta, oricare am lua-o, este fără succes”, a spus Dan Lazăr.

În ceea ce priveşte Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală, el a subliniat că, doar prin această iniţiativa de a aduce la masă toate aceste entităţi se poate, din punct de vedere al transformării digitale a ţării, să avem un succes scontat.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: