WIZZ AIR ANUNȚĂ EXTINDEREA OPERAȚIUNILOR DIN CLUJ-NAPOCA

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere și cea mai ecologică* din Europa a anunțat extinderea operațiunilor din România prin adăugarea unei noi aeronave Airbus A320 la baza de la Cluj-Napoca. Acest lucru va permite lansarea a trei noi rute de la Cluj-Napoca spre Karlsruhe/Baden-Baden, Hamburg și Koln în Germania și creșterea frecvențelor pe nouă rute existente din Cluj-Napoca la Eindhoven, Barcelona El Prat, Bruxelles Charleroi, Larnaca, Londra Luton, Madrid, Milano Bergamo, Paris Beauvais și Roma Ciampino. Biletele pentru noile rute pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau pe aplicația pentru mobil a companiei la tarife ce pornesc de la doar 69 RON**.

Dezvoltarea în continuare a ofertei Wizz Air din Cluj-Napoca confirmă angajamentul pe termen lung al companiei aeriene de a aduce oportunități de călătorie din ce în ce mai accesibile călătorilor săi români. Wizz Air a început să zboare din Cluj-Napoca în 2007 iar în 2019 a transportat aproape 2 milioane de pasageri către și din orașul transilvănean. Alocarea aeronavei va crea 36 de noi locuri de muncă directe. Cu această investiție, Wizz Air va contribui la dezvoltarea economică și va crea sute de noi locuri de muncă pe piața locală***. Odată cu rutele anunțate astăzi, Wizz Air oferă acum 34 de rute către 13 țări din Cluj-Napoca.

Wizz Air este o companie aeriană stabilă din punct de vedere financiar, cu rating de investiții scăzut, care operează o flotă tânără și modernă, cu o vârstă medie de cinci ani, compusă din 134 de aeronave eficiente, cu un singur culoar, din familia Airbus A320 și Airbus A320neo. A320neo și A321neo au dezvoltat și au încorporat cele mai noi tehnologii, inclusiv motoarele de nouă generație și designul cabinei de referință din industrie, oferind un consum de combustibil redus cu 20% și o reducere cu aproape 50% a zgomotului comparativ cu avioanele din generația anterioară. Această aeronavă echipată cu tehnologie de ultimă generație îi permite Wizz Air să devină cea mai ecologică companie aeriană și cu cele mai mici costuri din Europa. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute dintre companiile aeriene europene în anul fiscal 2019 (57,2 gr / km / pasager). Compania aeriană continuă să recepționeze aeronave de ultimă generație Airbus A320neo din cele peste 250 comandate, care vor permite transportatorului să își desfășoare operațiunile în mod durabil pe termen lung și să-și reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030. Wizz Air este dedicat operațiunilor durabile și ecologice.

Această creștere vine odată cu noua eră a călătoriilor igienizate. Wizz Air s-a aflat în avangarda repornirii industriei spunând „da zborului” și implementând măsuri stricte de sănătate și igienă pentru a proteja pasagerii și echipajul. În timp ce filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează deja 99,97% din virușii și bacteriile din aer, noile protocoale ale Wizz Air implică ghidurile de distanțare fizică, asigură un mediu ultra-curat la bord și reduc orice interacțiune umană neesențială și contactul fizic, astfel încât pasagerii WIZZ să se simtă în siguranță pe parcursul călătoriei spre destinație.

Prin adăugarea opțiunii WIZZ Flex la rezervare, pasagerii se pot asigura că, în cazul în care intervin schimbări de planuri ori pur și simplu doresc să călătorească la o altă dată, pot să modifice rezervarea cu orice alt zbor WIZZ la alegere. Oferirea acestei măsuri suplimentare de protecție pentru rezervările pasagerilor va aduce un sentiment de siguranță în aceste vremuri incerte.

 

George Michalopoulos, Chief Commercial Officer la Wizz Air a declarat: „Suntem încântați să anunțăm extinderea rețelei noastre locale prin adăugarea unei noi aeronave la baza noastră din Cluj-Napoca. Anunțul de astăzi subliniază angajamentul nostru față de România și puterea modelului de afaceri Wizz Air, pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm în acest moment dificil pentru industrie. Menținându-ne la cele mai înalte standarde ale protocoalelor noastre de igienizare și introducând trei noi rute cu tarife ultra-reduse către Germania și mărind frecvențele a nouă rute către Marea Britanie, Olanda, Spania, Italia, Franța, Belgia și Cipru, suntem încrezători că Wizz Air va face călătoriile accesibile pentru din ce în ce mai mulți pasageri din România. Echipajul nostru așteaptă cu nerăbdare să primească clienți la bordul flotei noastre tinere și verzi de aeronave Airbus.”

 

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN CLUJ-NAPOCA

Rute Zile de operare Start Tarife de la**
Cluj-Napoca – Karlsruhe/Baden-Baden marți, joi, sâmbătă 1 iunie 2021 69 RON
Cluj-Napoca – Hamburg miercuri, duminică 2 iunie 2021 69 RON
Cluj-Napoca – Koln luni, vineri 4 iunie 2021 69 RON

 

FRECVENȚE CRESCUTE

Rute Frecvență
Cluj-Napoca  – Eindvoven 3x à 5x
Cluj-Napoca  – Barcelona El Prat 5x à 7x
Cluj-Napoca  – Bruxelles Charleroi 5x à 7x
Cluj-Napoca  – Larnaca 2x à 4x
Cluj-Napoca  – Londra Luton 14x à 18x
Cluj-Napoca  – Madrid 5x à 7x
Cluj-Napoca  – Milano Bergamo 5x à 7x
Cluj-Napoca  – Paris Beauvais 6x à 9x
Cluj-Napoca  – Roma Ciampino 3x à 5x

Leave A Comment

%d bloggers like this: