Daniel Buda – Impactul măsurilor UE pentru protejarea fermierilor în contextul pandemiei de COVID-19, pe agenda comisiilor din Parlamentul European!

October 26, 2020
233 Views

“Săptămâna aceasta, voi participa la reuniunile Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, al cărei vicepreședinte sunt, la ședintele Comisiei pentru Protecția animalelor în timpul transportului, al cărei coordonator sunt, la reuniunile Comisiei pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European, precum și la evenimentul organizat de Grupul de presă Bursă, intitulat “Afaceri în agricultură”.

▶️ În cadrul reuniunilor AGRI, va fi organizată o audiere publică pe tema: „Situația piețelor de fructe și legume și a pieței vinului– impactul măsurilor UE de luptă împotriva pandemiei de COVID-19”. De asemenea, va fi susținută o prezentare de un reprezentant al Comisiei (DG SANTE) privind situația actuală a pestei porcine africane și va avea loc un schimb de opinii cu un reprezentant al Comisiei (DG AGRI) cu privire la chestiuni agricole legate de comerț. Nu în ultimul rând, se vor supune la vot amendamentele, respectiv proiectul de aviz cu privire la Îmbătrânirea populației vechiului continent – posibilități și provocări legate de politica privind îmbătrânirea populației după 2020.
▶️ În cadrul Comisiei ANIT, va avea loc un schimb de opinii cu doamna Julia Klöckner, ministrul german al alimentației și agriculturii, precum și prezentarea raportului 31/18 privind bunăstarea animalelor în UE de către reprezentanții Curții Europene de Conturi.
▶️ În cadrul Comisiei JURI, va fi susținută o prezentare cu privire la Drepturile Omului, accesul la justiție, un workshop pe tema Răspunderea companiilor pentru daune aduse mediului, o dezbatere pe marginea unei mai bune legiferări dintr-o perspectivă digitală, precum și supuneri la vot pentru o serie de proiecte de rapoarte și amendamente. Vă voi reda discuţiile şi dezbaterile care vor avea loc în cadrul şedinţelor la care voi participa însă până atunci, dacă aveţi întrebări sau nelămuriri, vă stau la dispoziţie pentru a vă răspunde” arata europarlamentarul Daniel Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: