COVID-19 a schimbat semnificativ piata muncii; 60% dintre angajatori considera ca afacerea se afla in “mare dificultate” (sudiu)

October 23, 2020
218 Views

COVID-19 a schimbat în mod semnificativ piaţa muncii în condiţiile în care 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o “mare dificultate”, iar 54% dintre angajaţi se declară foarte afectaţi de schimbările din această perioadă, potrivit studiului “Revenirea la Muncă. Noile condiţii”, realizat de EY în rândul angajatorilor din SUA, Marea Britanie şi Europa.

“COVID-19 a schimbat în mod semnificativ piaţa muncii, perturbând modul în care organizaţiile îşi gestionează afacerile şi forţând adoptarea peste noapte a unor soluţii ce ţineau, mai degrabă, de tendinţe latente. Pe măsură ce au început să se obişnuiască cu noua realitate, a apărut întrebarea “ce urmează”? Pentru a înţelege cum arată noua normalitate, EY a derulat studiul Physical Return to Work Reimagined (PRWR) pe platforma proprie de crowd-sourcing MillionYou, în perioada iunie – iulie 2020, pe un eşantion de peste 700 de angajatori din SUA, Marea Britanie şi Europa, se arată într-un comunicat al companiei remis miercuri AGERPRES.

Potrivit studiului, 59% dintre salariaţi cred că organizaţiile pentru care muncesc nu sunt încă pregătite să se adapteze la cerinţele şi comportamentele clienţilor post-pandemie.

În detaliu, studiul a analizat schimbările din şase zone cheie ale pieţei muncii: amprenta imobiliară, călătoriile de afaceri şi mobilitatea, învăţare şi dezvoltare, gestionarea forţei de muncă, munca de acasă şi tehnologia, flexibilitatea muncii.

Astfel, în ceea ce priveşte amprenta imobiliară, 74% dintre companiile chestionate au declarat că plănuiesc schimbări semnificative referitoare la clădirile de birouri în care se află. De asemenea, tot 74% dintre companii se aşteaptă să îşi modifice substanţial politica şi abordarea călătoriilor de afaceri.

Cât priveşte învăţarea şi dezvoltarea, 75% dintre companii îşi propun schimbări importante în dezvoltarea abilităţilor angajaţilor, în principal, prin dezvoltarea de platforme de învăţare la distanţă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: