Unitățile de învățământ din Cluj-Napoca intră de joi în scenariul roșu. Masca este obligatorie în toate spațiile închise și deschise din oraș

October 21, 2020
169 Views

Toate unitățile de învățământ din Cluj-Napoca vor trece în scenariul roșu de funcționare, începând de joi, ceea ce presupune participarea exclusiv online la activitățile didactice. De asemenea, masca devine obligatorie în spații închise și deschise din oraș.

Decizia a fost adoptată marți de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj. Alături de Cluj-Napoca, în același scenariu au fost trecute și unitățile de învățământ din comunele Florești și Tritenii de Jos.

„Se aprobă, începând cu 22.10.2020, trecerea de la scenariul de funcționare actual la scenariul 3 pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza următoarele unități administrativ-teritoriale: municipiul Cluj-Napoca, comuna Florești și comuna Tritenii de Jos”, se arată în decizia CJSU Cluj, citată de Mediafax.

Hotărârea vizează 165 de unități de învățământ.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie atât în spațiile închise, cât și deschise din cele trei localități.

Deciziile au fost luate după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid a ajuns marți la 3,36 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, la 3,38 în Florești și la 3.04 în Tritenii de Jos.

Măsuri similare au fost adoptate până acum în 6 municipii: Craiova, Bacău, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe și București.

Leave A Comment

%d bloggers like this: