Ministrul Educaţiei: “Inadmisibil ce se întâmplă în Bucureşti”. Creşele, after-school-urile şi universităţile rămân deschise

October 20, 2020
194 Views

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a elucidat, pentru corespondentul Ştirilor ProTV Roxana Hulpe, ce instituţii de învăţământ se închid de marţi în Capitală, după ce prefectura a făcut anunţuri contradictorii.

Este inadmisibil ce se întâmplă la nivelul municipiului București. Cu toate că am avut o întâlnire încă de marți, 13 octombrie, cu prefectul, nici la acest moment, prefectul nu a înțeles ce trebuie să facă în conformitate cu prevederile legale”, i-a declarat telefonic ministrul Monica Anisie corespondentului Ştirilor ProTV Roxana Hulpe.

Vreau să-i anunț pe toți părinții că, în conformitate cu ultima decizie a Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență, unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, își vor desfășura activitatea didactică în sistem online.

Deci, se vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile. În ceea ce privește hotărârea 24, emisă de Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență, fac precizarea că aceasta a fost modificată. Deci, creșele, afterschool-urile și universitățile rămân deschise. Mai mult decât atât, știm că în conformitate cu prevederile legale, universitățile decid prin Senatul universitar modalitatea în care își vor desfășura cursurile.

Nu Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență pentru decide cu privire la desfășurarea cursurilor în universități”, a declarat Monica Anisie, privitor la restricţiile care se aplică de marţi în Bucureşti.

sursa Protv

Leave A Comment

%d bloggers like this: