Google anunţă noi funcţii pentru motorul de căutare: Cum este folosită inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorii să gasească ce caută

October 18, 2020
160 Views

Google a anunţat câteva funcţii noi ale motorului de căutare, care folosesc inteligenţa artificială (AI) pentru a-i ajuta pe utilizatori să găsească mai uşor ce caută “în Google” – o melodie prin simpla fredonare, un text ascuns într-un site sau un anumit pasaj dintr-un videoclip.

Un astfel de exemplu este atunci când un utilizator nu-şi poate aduce aminte numele unei melodii, o fredonează puţin, iar Google o poate găsi.

Începând de astăzi, puteți să fredonați, să fluierați sau să cântați o melodie iar Google o va găsi. Deschideți cea mai recentă versiune a aplicației Google de pe telefonul mobil sau găsiți widgetul căutare Google, atingeți pictograma microfon și spuneți „ce melodie este asta?” sau faceți clic pe butonul „căutați o melodie”. Apoi începeți să fredonați timp de 10-15 secunde. Puteţi face acelaşi lucru cu Asistentul Google (Google Assistant), spuneţi „Hei Google, ce melodia este asta?” (Hey Google, what’s this song? și apoi fredonaţi melodia.

Această funcție este disponibilă în prezent în engleză pe iOS și în mai mult de 20 de limbi pe Android, dar va fi extină în viitor şi pentru alte limbi.

După ce ați terminat de fredonat, algoritmul Google de învățare automată va sugera câteva melodii.

“În centrul căutării în Google se află capacitatea de a înțelege interogarea utilizatorului și de a clasifica rezultatele relevante pentru acea căutare. Am investit în cercetarea înțelegerii limbii și anul trecut am prezentat modul în care sistemele BERT de înțelegere a limbii contribuie la obținerea unor rezultate mai relevante în căutarea Google. Astăzi, suntem încântați să împărtășim faptul că BERT este acum utilizat în aproape toate căutările în limba engleză, ajutându-i pe utilizatori să obțineți rezultate de mai bune şi de de încredere. Împărtășim, de asemenea, câteva noi progrese în clasificarea căutărilor, devenite posibile prin cele mai recente cercetări din domeniul AI”, anunţă compania pe blogul său.

Scrierea (ortografia)

Google explică avansul pe care l-a făcut motorul de căutare în înţelegerea cuvintelor scrie în bara de căutare, chiar dacă acestea sunt scrise greşit. “Una din 10 căuătări în fiecare zi este scrisă greșit”, notează Google.

“Astăzi, introducem un nou algoritm de ortografie care utilizează o rețea neuronală profundă pentru a ne îmbunătăți semnificativ capacitatea de a descifra greșelile de ortografie. De fapt, această singură modificare aduce o îmbunătățire mai mare ortografiei decât toate îmbunătățirile noastre din ultimii cinci ani”, mai notează specialiştii companiei.

Anumite pasaje de text

….

sursa: blog.google

Leave A Comment

%d bloggers like this: