Premieră mondială sportivă, în Salina Turda

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a asigurat un eveniment premieră mondială, desfășurat în Salina Turda.
Doi sportivi de excepție, săritori în apă de la mare înălțime, participanți în cadrul exclusivistei Serii Mondiale Red Bull Cliff Diving au realizat, pentru prima oară, sărituri de pe o platformă amplasată la 20 de metri deasupra lacului sărat din Mina Terezia, Salina Turda. Australianca Rhiannan Iffland, multiplă campioană a Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving și Constantin Popovici, cel mai bun săritor român de la mare înălțime au fost, pentru două zile, protagoniștii evenimentului din salină.
Reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție publică subordonată Consiliului Județean, au fost solicitați pentru asigurarea evenimentului. În acest scop, ei au echipat un puț de 90 de metri, pentru evacuarea eventualelor victime. Din fericire, echiparea a fost folosită doar pentru simulări și antrenamente, căci evenimentul s-a desfășurat fără niciun fel de incidente.
Foto credit: Mihai Stetcu
Filmul evenimentului realizat de Reb Bull Cliff Diving în Salina Turda poate fi vizionat aici: https://cliffdiving.redbull.com/…/iffland-and-popovici…

Leave A Comment

%d bloggers like this: