Paracetamolul a urcat 19 poziţii în topul celor mai vândute medicamente în 2020, până pe locul 3

October 11, 2020
282 Views

Vânzările de Paracetamol produs de Zentiva au ajuns la 6,5 mil. unităţi în farmacii, pe toate formele de comercializare ale produsului
Produsul „muşcă“ 11,8% din cota de piaţă a primelor zece medicamente cumpărate în perioada ianuarie – august 2020, ca volume.

Brandul Paracetamol, un me­dicament eliberat fără reţetă (OTC), produs de fabrica de medicamente Zentiva Bucureşti, a urcat până pe locul al treilea în clasa­mentul celor mai vândute me­dica­mente în primele opt luni din an, din ianuarie până în august 2020, potrivit datelor oferite ZF de compania de cercetare de piaţă IQVIA, lider la nivel internaţional în ceea ce priveşte datele statistice în industria sănătăţii.

„Vânzările de medicamente în pe­rioada ianuarie – august 2020 versus aceeaşi perioadă din 2019 sunt într-o uşoară creştere. Top 10 medicamente vândute a înregistrat o schimbare semni­ficativă, Paracetamolul ocupând direct poziţia a treia în 2020 faţă de poziţia 22 în 2019“, au precizat reprezentanţii IQVIA pentru ZF.

Astfel, Zentiva a vândut în perioada menţionată peste 6,5 milioane de unităţi de Paracetamol în farmacii, datele incluzând doar vânzările din canalul de retail farma, pe toate formele de comercializare ale produsului. Paracetamolul a fost inclus în protocolul de tratament al simptomelor uşoare de COVID-19 în România, lucru care a dus la o explozie a vânzărilor pentru această substanţă activă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: