A murit MARIUS TABACU directorul Filarmonica de Stat ,,Transilvania”

October 10, 2020
244 Views

Extrem de talentat, onest și pasionat de munca și creația sa, MARIUS TABACU a condus Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vreme de peste 13 ani. În tot acest timp, calitățile sale dovedite de lider, dar și aptitudinile sale artistice au fost unanim apreciate de toți colaboratorii domniei sale, atât în plan muzical, cât și administrativ.
Sub comanda domniei sale Filarmonica de Stat „Transilvania” și-a consolidat statutul de edificiu de prim rang al culturii nu doar din Ardeal, ci din întreg spațiul românesc. A promovat atât muzicieni și compozitori români, cât și mulți străini extrem de talentați, motiv pentru care Filarmonica s-a poziționat extrem de vizibil pe harta muzicală a Europei.
Regretatul Marius Tabacu s-a născut în 13 ianuarie 1952 în comuna Tăuteu din Bihor. A absolvit Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” la secția pian, în anul 1976, an începând cu care, până în 1990, a fost profesor la Liceul de Muzică din Cluj. Pentru trei ani, ulterior, a fost redactor la studioul de radio și televiziune din Cluj. Din 2007 a fost numit director al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: