Preşedintele Klaus Iohannis : Pentru Romania, pandemia de COVID-19 reprezinta cea mai dramatica perioada de dupa 1989

October 9, 2020
131 Views

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că pandemia de COVID-19 reprezintă pentru România “cea mai dramatică perioadă de după 1989”, punctând că ţara noastră va continua să se adapteze pentru implementarea măsurilor necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice.

“Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, ţara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt şi va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi mai ales în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice”, spune Iohannis în mesajul prezentat, joi, de consilierul de stat Constantin Ionescu în cadrul deschiderii Bucharest Forum 2020.

Şeful statului aminteşte că, în acest context dificil, România a reuşit să obţină de curând statutul de piaţă de capital emergentă.

“Măsurile economice cuprinse în Planul de relansare vor pune bazele noului model de dezvoltare, unul al investiţiilor, al responsabilităţii şi al sustenabilităţii. Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport şi energie, acest nou model urmăreşte dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare şi aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie şi industrie”, afirmă Iohannis.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: