Val de FRIG peste România. Temperaturile scad dramatic, încep ninsorile

October 8, 2020
177 Views

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni. Află, din materialul următor, cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, până pe 18 octombrie

…..
Transilvania

Pâna în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26…28 de grade, spre 17 grade. Apoi, între 9 şi 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 22…23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13…14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade. Vor fi ploi în intervalul 6–8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

……
Vremea la munte

Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9…10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade. Va ploua în intervalul 6–8 octombrie, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: