Parcul Etnografic, destinație extrem de căutată de clujeni în weekendul ce tocmai s-a încheiat

October 6, 2020
292 Views
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, a găzduit la finele săptămânii trecute, în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”, o serie de evenimente extrem de apreciate de publicul de toate vârstele.
Cei care au dorit să profite de zilele frumoase de toamnă, petrecute în aer liber, au trecut pragul Parcului Etnografic, având la dispoziție numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber. De la concerte cu muzică tradițională sau operă, la degustări din roadele ce le oferă natura în acest sezon, ateliere de meșteșuguri, precum și o scenă a producătorilor locali, unde aceștia au vorbit despre modul de fabricare a produselor lor, toate acestea au marcat un weekend plin la muzeu.
Seria evenimentelor a debutat încă de joi, 1 octombrie, cu Târgul Satului, un eveniment organizat de A.I.A, Asociația Made in Cluj și revista producătorilor locali Made Local, cu suportul și prezența Satul vine la oraș și Asociatia Mesterilor Populari Clujeni. Peste 50 de producători locali din Transilvania și-au prezentat produsele excepționale în cadrul târgului.
Cea de-a treia zi de târg a fost una completată și de muzică bună, Opera Națională Română din Cluj-Napoca deschizând stagiunea 2020/2021 cu un basm muzical prezentat în premieră. Și în ultima zi de târg cei prezenți, mai mici sau mai mari, deopotrivă, au pătruns în lumea colorată a copilăriei, cu o nouă poveste extrem de îndrăgită de generații întregi.
Un alt eveniment deosebit de apreciat de publicul iubitor de folclor, de această dată, a fost spectacolul folcloric ,,Grigore Leșe și Dor Transilvan”, prilejuit de aniversarea a 25 de ani de activitate artistică a ansamblului folcloric ,,Dor Transilvan”.
Cu toate că numărul participanților a fost unul mare, aceștia manifestând un interes sporit față de toate activitățile și manifestările găzduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, acestea s-au desfășurat în condiții de maximă siguranță, fiind respectate toate măsurile impuse de contextul epidemiologic actual.

Leave A Comment

%d bloggers like this: