România intră în competiție pentru găzduirea Centrului CYBER al Uniunii Europene. Ministerul Transporturilor caută sediu

October 4, 2020
185 Views

Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care dă atribuții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să caute un sediu pentru eventuala găzduire a unei noi agenții a UE – Centrul european de competențe în domeniul securității cibernetice (Centrul CYBER al UE), potrivit actului publicat în Monitorul Oficial.
Expunerea de motive a OUG arată că guvernul a decis să își depună candidatura pentru găzduirea nou-înființatei agenții europene, iar pentru aceasta Ministerul Transporturilor trebuie să găsească un sediu.

Termenul-limită pentru depunerea dosarului de candidatură este 16 octombrie, iar până la acel moment România trebuie să găsească fie un imobil care aparține deja statului și poate fi utilizat ca sediu al Centrului CYBER, fie să găsească pe piața liberă un imobil, pentru care să încheie o promisiune de închiriere.

România este unul dintre puținele state membre UE care nu găzduiesc o agenție europeană.

Centrul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înființat pentru a îmbunătăți coordonarea cercetării și a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investițiilor pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologică și industrială în materie de securitate cibernetică.

Leave A Comment

%d bloggers like this: