Toate cele 35 de locuri de la terapie intensivă din Cluj pentru pacienții cu Covid-19 sunt ocupate. Autoritățile vor să deschidă încă un spital pentru a prelua cazuri de coronavirus: „Avem transmitere comunitară intensă”

October 1, 2020
133 Views

Continuă să crească numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. La Cluj sunt probleme mari, fiindcă nu mai sunt locuri la Anestezie și Terapie Intensivă. Aici au fost aduși în ultimele săptămâni din alte județe și pacienți aflați în stare gravă.

Sunt sute de cazuri raportate în ultimele săptămâni, după ce s-au descoperit mai multe focare în județ. Problema cea mai mare este pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, unde toate cele 35 de locuri destinate pacienților cu forme severe de boală sunt ocupate.

Trei spitale tratează cazuri de Covid-19, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare, primele două preluând doar cazuri moderate și severe. Toate, însă, funcționează la capacitate maximă. 350 de pacienți sunt internați în cele trei spitale. Medicii au liste de așteptare cu pacienți diagnosticați, care încă nu au apucat să ajungă la analize.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, medicul epidemiolog Mihai Moisescu, atrage atenția și spune că doctorii sunt asaltați. În plus, autoritățile iau în calcul deschiderea unui alt spital pentru cazuri Covid.

„Sunt foarte multe cazuri. La ATI suntem full, nu mai avem locuri, e foarte dificil pentru toată lumea. Eu eram îngrijorat când aveam 35 de cazuri/zi, și-acum ajungem la 90. E transmitere comunitară intensă. Discutăm și analizăm, avem și videoconferință după-masă să vedem ce facem. E posibil să deschidem o altă linie Covid, la Spitalul Județean din Cluj”, a anunțat pentru g4media.ro Mihai Moisescu.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: