A treia acțiune de refacere a celei mai frumoase magistrale din Munții Apuseni

Deși weekend-ul a fost unul ploios, cea de-a treia acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie) s-a desfășurat la finele săptămânii trecute, la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj, a Asociației Ecouri Verzi și a programului de voluntariat Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.
13 voluntari din partea organizatorilor, împreună cu salvamontiștii clujeni, au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Vârful Petreasa – Șaua Petreasa – Șesul Buzii – Apa Cumpănița – sub Vârful Toaderu, pe o distanță de circa 4 kilometri. De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați 5 stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, iar arborii cu marcaje au fost toaletați pentru vizibilitatea semnelor.
Următoarea etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă, în weekend-ul 16-18 octombrie, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi. Magistrala care e considerată drept unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale Munților Apuseni este traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia).

Leave A Comment

%d bloggers like this: