Fonduri europene de 40.000-200.000 Euro pentru întreprinderi sociale la sate. Ghidul solicitantului

September 28, 2020
287 Views

Antreprenorii sociali din România vor putea obține finanțări de câte 40.000 – 200.000 de euro pentru înființarea de societăți agricole și alte forme de întreprinderi sociale la sate, în cadrul unor viitoare proiecte europene mai mari, pentru care abia a început sesiunea de depunere a documentațiilor.

Vorbim despre linia de finanțare „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”, din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Atenție: viitorii antreorenori sociali care vor primi fondurile de maximum 40.000 euro – 200.000 euro fiecare nu sunt implicați momentan în procesul de accesare a banilor europeni.

Banii vor fi disponibili în mediul rural, în aproape toată țara, în afară de regiunea București-Ilfov.

Drumul banilor europeni va fi următorul:

1. Mai întâi, în perioada 25 septembrie – 15 decembrie 2020 (ora 16), o serie de instituții publice și organizații neguvernamentale – ca administratori de granturi – vor depune în sistemul electronic MySMIS propuneri de proiecte europene mari, în valoare de până la 3 milioane de euro fiecare.

Acești administratori de granturi pot fi:

entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale;
furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați,    furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri;
autorități publice centrale sau locale, exclusiv în calitate de parteneri, în parteneriat cu toate categoriile de entități eligibile menționate mai sus.

2. Ministerul Fondurilor Europene va selecta proiectele mari câștigătoare, care vor fi derulate de administratorii de granturi de mai sus.

…..

Foto : dreamstime.com

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: