3 din 3: Teatrul Național din Cluj-Napoca premiat la Gala Premiilor UNITER 2020

September 28, 2020
178 Views

Bucuria nominalizării la trei dintre cele mai prestigioase premii – „Cel mai bun spectacol”, „Cea mai bună actriță în rol principal”, „Cel mai bun actor în rol secundar” – a fost intensificată luni seara de câștigarea acestora în cadrul celei de-a XXVIII-a gale a Premiilor Uniunii Teatrale din România, găzduite de Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

„Chiritza în concert” după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol-concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, a fost desemnat cel mai bun spectacol al anului 2019.
Interpreta rolului „Chiritza Bârzoi” din acest spectacol, minunata noastră Anca Hanu, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit ingeniosului nostru Cristian Grosu, pentru rolul „Caliban” din spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, în regia lui Gábor Tompa.

Juriul final a fost format din regizorul Radu Apostol, scenograful Cosmin Ardeleanu, criticul de teatru Doru Mareş, actrița Crina Mureşan și criticul de teatru Cristina Rusiecki.

Felicitări călduroase tuturor celor nominalizați și câștigătorilor!

Îi felicităm pe Anca Hanu, Cristi Grosu și toată echipa spectacolului „Chiritza în concert”: Ada Milea, Anca Hanu, Cornel Răileanu, Mihnea Blidariu, Cristian Rigman, Sânziana Tarța, Miron Maxim, Matei Rotaru, Radu Dogaru, Cosmin Stănilă, precum și echipa tehnică. Un gând special se îndreaptă spre cea care nu mai este printre noi, Alexandra Constantin, scenografa spectacolului.

Timpurile nu sunt tocmai prietenoase cu teatrul și câștigarea acestor premii ne bucură, ne onorează și ne motivează. Înseamnă mult pentru noi: ele sunt o reflectare a muncii intense și a pasiunii care animă întreaga echipă a Teatrului Național din Cluj-Napoca. Și, atât de prețios pentru noi, un semn al aprecierii și al susținerii voastre, dragi iubitori de teatru – vă mulțumim!

În încheiere, un supliment la veștile bune: „Chiritza în concert” se joacă pe scena mare a teatrului în 4 octombrie de la ora 19:00!

Leave A Comment

%d bloggers like this: