Planurile CFR Călători – Aplicație mobilă, trenuri Intercity, peste 150 de vagoane în plus în parcul activ

September 18, 2020
216 Views

CFR Călători spune că încearcă să se modernizeze. Parcul de vagoane a crescut cu 200 față de acum un an, numărul va crește și se are și în vedere introducerea și unor trenuri Intercity. Compania spune că lucrează și la o aplicație de smartphone, iar în curând se va petrece în trenuri o schimbare care deja este de ani buni la alte companii: controlorii vor putea tipări bilete în tren. Că mai sunt multe de făcut o arată și faptul că în iunie 2020 a ieșit din uzină prima locomotivă modernizată în ultimii zece ani, iar compania promite că vor fi modernizate 40 de locomotive electrice, din care șapte vor putea fi folosite până la final de an.

Compania spune că a ajuns la un parc activ de 1.000 de vagoane, față de 790 câte erau în iunie 2019. Datele companiei arată că CFR Călători avea 1.005 vagoane active în 2015, peste 1.100 în 2016 și 839 în 2018.

În acest an au fost modernizate aproape 30 de vagoane și au fost reparate 260. Modernizarea unui vagon costă în jurul a 400.000 de euro și durează câteva luni, în timp ce reparația este mult mai scurtă, fiind mai puțin lucru de făcut, iar durata este de câteva săptămâni.

Obiectivul pentru parcul de vagoane este să se ajungă la 1.150 – 1.200, cam cum era prin 2016. ”Așteptăm într-un termen rezonabil aceste automotoare pentru distanțe scurte, se schimbă complet filozofia, nu mai avem locomotivă și vagon, ci automotoare”, spune șeful CFR Călători. Reamintim că licitațiile pentru achiziționarea de trenuri electrice noi s-au tot blocat la Autoritatea pentru Reformă Feroviară, deși în 2020 ar fi trebuit să ajungă primele garnituri.

CFR Călători era la ”cota de avarie” cu vagoanele anul trecut, înghesuială fiind mare, mai ales spre Brașov și vara spre Constanța. Lucrurile stau mai bine de câteva luni, dar și fiindcă mai puțini călătoresc cu trenul, din cauza pandemiei.

Cele mai lungi trenuri au 15 vagoane, iar compania lucrează cu întreprinderi reparatoare precum Astra Vagoane Arad, Atelierele Grivița, Electroputere VFU Pașcani și Remarul 16 februarie Cluj.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: