Marinela Marc, inspector școlar general – am semnat, în calitate de membru fondator, participarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj la constituirea Asociației ,,Cluster de educație C-EDU”, primul cluster de educație din țară.

September 18, 2020
321 Views
“Am semnat, în calitate de membru fondator, participarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj la constituirea Asociației ,,Cluster de educație C-EDU”, primul cluster de educație din țară.
Inițiativa a fost lansată din dorința coagulării tuturor actorilor locali – Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, universitățile clujene și mediul privat care susține educația clujeană, într-o singură structură, în vederea conectării educației cu mediul economic și de business.
Asociația se constituie cu scopul de a acționa ca un cadru al dialogului și colaborării între principalii actori implicați în educație, în vederea îmbunătățirii accesului elevilor și studenților la structuri educaționale și formative, al creșterii calității proceselor educaționale.
C-EDU va susține intersectarea formării profesionale cu cercetarea şi inovarea, în scopul racordării educației la dinamica schimbărilor sociale.
Lansarea oficială a „Clusterului de educație C-EDU” este preconizată a avea loc în data de 5 octombrie 2020, dată la care este celebrată și Ziua internațională a educației.”
Marinela Marc, inspector școlar general

Leave A Comment

%d bloggers like this: