Gustarea care îți menține inima sănătoasă. Când să o consumi

September 18, 2020
134 Views

Oamenii de știință susțin că o anumită gustare, consumată de minim două ori pe săptămână, ar putea avea efecte benefice asupra inimii.

Un studiu prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie împreună și Congresul Mondial de Cardiologie (ESC), susține că nucile ar putea fi benefice pentru sănătatea inimii.

Pe lângă faptul că sunt o alternativă ideală la gustările tradiționale saturate, pentru că au un conținut scăzut de calorii, nucile sunt bogate în substanțe nutritive și acizi grași nesaturați.

Potrivit noului studiu, consumul unei singure porții de nuci, de cel puțin de două ori pe săptămână, poate reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu până la 17%.

Acest rezultat a rămas consecvent chiar și atunci când cercetătorii s-au adaptat în funcție de vârstă, obiceiurile de fumat și gradul de activitate fizică.

„Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase. Nucile ar trebui să fie proaspete, deoarece grăsimile nesaturate pot oxida în cele vechi. Vă puteți da seama dacă nucile sunt râncede după mirosul lor asemănător cu vopseaua și gustul amar sau acru “, au explicat autorii studiului în timpul conferinței.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: