Festivalul stradal WonderPuck 2020 a reunit un public numeros atât la fața locului, dar, mai ales, în mediul online

September 16, 2020
446 Views

Cea de-a patra ediție a Festivalului Stradal WonderPuck, desfășurată între 11 și 13 septembrie 2020 în patru locații din Cluj-Napoca și Bonțida, a reunit peste 4.000 de spectatori la fața locului, plus aproximativ 112.000 de vizualizări în mediul online.
Mai exact, numărul total al spectatorilor prezenți fizic la evenimentele celei de-a patra ediții a Festivalului Stradal WonderPuck 2020 a fost de aproximativ 4.380. Numărul maxim permis în locație – 500 – s-a înregistrat la avanpremiera spectacolului „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.
Tot 500 de persoane au luat parte la spectacolul cu foc prezentat de Compania de Teatru de Animație și Evenimente MAG din București. De asemenea, spectacolele „Pisicile nearistocrate” (al Teatrului pentru Copii „Arlechino” din Brașov) și „O poveste din lumea păpușilor” (al Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia) au reunit 470, respectiv 450 de spectatori. Numărul de spectatori a fost restricționat la ediția din acest an conform normelor de prevenire în vigoare în contextul pandemiei de coronavirus.
Pentru ca evenimentele din cadrul festivalului să ajungă la cât mai mulți spectatori, au fost organizate atât ateliere online, cât și transmisiuni în direct pe internet.
Transmisiunile live ale manifestărilor din cadrul celei de-a patra ediții a festivalului clujean au înregistrat aproximativ 112.000 de vizualizări.
Festivalul și-a păstrat caracterul internațional și la această ediție, Polonia având participare directă, iar Canada și Turcia au avut spectacole sub formă de proiecții.
Ediția din acest an a reunit neașteptat de mulți spectatori iar actorii invitați din alte orașe au fost impresionați de ordinea, de civilizația și de buna organizare de la Cluj. Publicul a avut parte de condiții sigure de vizionare în contextul pandemiei, până și cei mai mici dintre spectatori respectând toate regulile de siguranță impuse.

Leave A Comment

%d bloggers like this: