Marinela Marc, inspector școlar general- Prima zi de școală a dovedit că, cel puțin la Cluj, nu e haos în educație.

September 15, 2020
191 Views

“Prima zi de școală a dovedit că, cel puțin la Cluj, nu e haos în educație, așa cum se exprimau anumite voci în spațiul public , în ultimele zile.
Deschiderea cursurilor anului școlar 2020-2021 pentru elevi a fost un examen, pe care unitățile de învățământ și mare parte dintre autoritățile locale l-au promovat cu bine. Mă întreba cineva dacă ziua de azi, 14 septembrie 2020, a fost cea mai lungă zi din viața mea de inspector școlar general. I-am răspuns că a fost o zi lungă, ca multe altele din utimele săptămâni, dar nu cea mai grea zi, deși încărcătura emoțională a fost mare.
Nu a fost greu, pentru că, deși ar putea părea lipsă de modestie, pot afirma că am avut convingerea că va fi bine, știind ce eforturi s-au depus în aceste două săptămâni de la revenirea cadrelor didactice în activitate, în fiecare unitate de învățământ. Pentru mine, angajații unităților de învățământ, de la director, până la femeile de serviciu sunt eroii acestei zile, sunt persoanele care au contribuit la risipirea temerilor părinților, în momentul în care i-au adus pe copii în prima zi la școală și au văzut măsurile luate pentru siguranța copiilor în acest an școlar „altfel”. Le-am cerut directorilor, în nenumăratele întâlniri online sau față în față, pe care le-am avut în ultima perioadă, să fie creativi, dar responsabili, în tot ceea ce înseamnă gîndirea scenariului propus de fiecare unitate de învățământ pentru deschiderea anului școlar și așa s-a întâmplat! Colegii mei inspectori școlari, care au fost în toate unitățile de învățământ în această perioadă de pregătire a deschiderii cursurilor, mi-au transmis nenumărate imagini și exemple de creativitate, menite să contribuie la starea de bine a elevilor în școli.
A fost un efort de echipă, care, aici, în județul Cluj, reprezintă cheia reușitei și pentru care vă mulțumesc, în numele elevilor și părinților!
Așadar, s-a încheiat o zi, în care totul a fost așa cum ne-am propus, poate mai puțin aglomerația creată de părinți în jurul școlii, până la urmă, explicabilă, din dorința de a se asigura că, odată pătrunși pe poarta școlii, copiii sunt în siguranță. Vă asigur, stimați părinți, că, la școală, copiii dumneavoastră vor fi în siguranță, poate mai mult decât în spațiile publice și vă rog să fiți un exemplu pentru ei în tot ceea ce înseamnă respectarea regulilor de distanțare, pentru binele nostru al tuturor !
Vă urez, încă o dată să aveți un an școlar așa cum vi-l doriți, să rămâneți sănătoși și optimiști!”

Marinela Marc, inspector școlar general

Leave A Comment

%d bloggers like this: