Mesajul prefectului județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, cu ocazia începerii noului an școlar:

September 14, 2020
156 Views

„Dragi elevi, stimați părinți, distinși profesori,

În fiecare an, începerea școlii reprezintă un moment deosebit pentru copii, părinți și profesori. Sentimentul aparte pe care acest moment îl aduce în fiecare toamnă în viața celor mai mulți dintre noi, care suntem legați de acest eveniment, fie din postura de elev, fie de părinte, este unul trăit de generații întregi și rămâne una dintre cele mai frumoase și pline de emoție amintiri ale noastre.

În acest an ne aflăm într-un context nou, care ne obligă să fim mai responsabili, mai atenți. Pandemia produsă de noul coronavirus ne-a schimbat viața într-un mod semnificativ, învățându-ne că distanțarea socială, spălatul pe mâini periodic și purtarea măștii de protecție, ne pot menține sănătoși, limitând riscurile de răspândire a COVID-19. Prin impunerea noilor reguli, profesorii și părinții au o mai mare responsabilitate față de copii, pentru a-i face să înțeleagă că pe primul loc este sănătatea acestora și că aceste reguli trebuie respectate cu strictețe.

Le mulțumesc profesorilor și părinților pentru încrederea pe care o acordă autorităților în această perioadă. Procedând cu responsabilitate și grijă pentru respectarea măsurilor de prevenție, recunoaștem eforturile făcute până în acest moment de medici, cetățeni și autorități. Este prima și cea mai potrivită lecție pe care o putem învăța cu toții în prima zi de școală: să fim atenți, empatici și să ne îngrijim unii de ceilalți.

Le doresc tuturor elevilor un nou an școlar plin cu rezultate bune și cu putere de învățare!”

Leave A Comment

%d bloggers like this: