Fondurile europene de aproape 1 miliard Euro pentru firme, PFA, ONG: S-a stabilit termenul de depunere a cererilor de finanțare. A apărut și o eroare

September 13, 2020
224 Views

Ce se mai întâmplă cu fondurile europene de 1 miliard de euro promise pentru firme mici și mijlocii, PFA, ONG-uri și cabinete medicale individuale, pentru ieșirea din criză? Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Economiei au publicat, vineri, în Monitorul Oficial, schema de ajutor de stat aferentă Ordonanței de urgență 130/2020, dar prezintă o eroare, care va fi remediată – a dat asigurări ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pentru StartupCafe.ro. În rest, sunt și anumite informații noi, valabile.

[NOTĂ. În urma acestei știri, Ministerul Fondurilor Europene a publicat o erată la schema de ajutor de stat și a lansat ghidul oficial pentru Ministerul Economiei, precum și celelalte documente necesare lansării finanțării.]

Știrea inițială:

Principalele prevederi ale schemei de ajutor de stat aprobate prin ordinul comun al miniștrilor Fondurilor Europene și Economiei:

– Termen important: Beneficiarii finanțării (firmele, PFA, ONG, cabinetele medicale) vor depune cererile de finanțare până la data de 30 octombrie 2020,iar cei selectați vor semna contractele de finanțare până la data de 31 decembrie 2020. Reamintim că Serviciul de Telecomunicații Speciale și Ministerul Economiei lucrează la realizarea aplicației electronice de depunere a cererilor de finanțare.

– Conform schemei de ajutor de stat publicate în Monitorul Oficial, vineri, bugetul total alocat acestor ajutoare este de 935,75 milioane de euro, din care 765,87 milioane din fonduri europene și aproape 170 de milioane de euro de la bugetul de stat. În OUG 130/2020 se vorbea despre 1 miliard de euro, ajutor total pentru firme. Fondurile europene vor fi absorbite de Ministerul Economiei prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020, gestionat de autoritatea de management de la Ministerul Fondurilor Europene.

5.Durata si bugetul schemei
…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: