Coronavirus. Au fost descoperite şase forme ale bolii şi simptomele aferente acestora

September 13, 2020
158 Views

Cercetătorii de la King’s College London din Marea Britanie au identificat recent şase tipuri distincte de coronavirus după ce au analizat datelor colectate de la o aplicaţie de urmărire COVID-19. Ei au transmis că fiecare tip de boală are un anumit grup de simptome.

Oamenii de ştiinţă spun că aceste tipuri sunt corelate cu nivelurile de severitate a infecţiei şi cu probabilitatea ca un pacient să aibă nevoie de ajutor pentru a respira în timpul spitalizării.

….

Studiul, publicat online vineri, dar care nu este dublat de opiniile unor oameni de ştiinţă independenţi, a descris următoarele şase tipuri de COVID-19:

1. „Ca o gripă”, fără febră – se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.
2. „Ca o gripă” cu febră – se manifestă prin dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răguşeală, febră, pierderea apetitului.
3. Gastrointestinal – se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.
4. Nivel 1 grav, oboseală – se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, durere pectorală, oboseală.
5. Nivel 2 grav, stare de confuzie – se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.
6. Nivel 3 grav, abdominal şi respirator – se manifestă prin durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respiraţie dificilă, diaree, durere abdominală.

Pacienţii cu tipurile 4,5 şi 6 au avut cea mai mare probabilitate de a fi spitalizaţi şi de a avea nevoie de sprijin pentru respiraţie.

Aceste concluzii pot ajuta medicii să prognozeze care pacienţi infectaţi cu coronavirus ar putea dezollta o formă mai gravă a bolii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: