Marinela Marc, Inspector Școlar General – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județul Cluj pentru începutul anului școlar 2020-2021.

September 11, 2020
373 Views

“Astăzi a fost aprobată Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.37 privind aprobarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județul Cluj pentru începutul anului școlar 2020-2021. Centralizatorul cu scenariul propus de Consiliul de Administrație din fiecare unitate de învățământ a fost avizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și de către Direcția de Sănătate Publică a jud. Cluj și aprobat în CJSU Cluj. Vreau să fac câteva precizări pentru cei care nu sunteți informați cu privire la prevederile Ordinului comun nr.5487/1494/2020 al MEC și MS pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică cu virusul SARS-CoV-2, un act normativ, care a stat la baza elaborării acestor scenarii. La nivelul județului Cluj sunt 317 unități de învățământ care vor începe anul școlar pe scenariul 1( toți elevii la școală), 98, pe scenariul 2 ( clase prezente la șccoală, dar și grupe de elevi online, pentru că efectivele de elevi sunt numeroase și nu se poate respecta distanța de 1m între elevi în toate sălile de clasă), 8 școli în scenariul 3( 6 de pe raza comunie Aghireș , din cauza incidenței cazurilor confirmate de Covid la 1000 de locuitori-4,26, dar și două școli care au în derulare lucrări de modenizare a infrastructurii școlare, situație care nu permite desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor).

În spatele emiterii acestei hotărâri a fost munca în echipă a multor instituții și oameni, de săptămâni întregi, cărora doresc să le mulțumesc public, pe această cale, pentru tot efortul depus.
În primul rând, doresc să le mulțumesc directorilor de școli și primarilor uităților administrativ-teritoriale din județ, pentru colaborarea în asigurarea materialelor și echipamentelor necesare, pentru responsabilitatea cu care au analizat specificul fiecărei unități de învățământ și au gândit utilizarea inteligentă a tuturor spațiilor disponibile, raportate la numărul de elevi al fiecărei clase.
Un gând de aleasă recunoștință se îndreaptă spre domnul Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, omul extraordinar de implicat în tot ceea ce înseamnă sistemul de învățământ preuniversitar în municipiu: 3 rectificări bugetare pentru asigurarea sumelor de bani solicitate de școli, pentru a putea să-și achiziționeze echipamentele și materialele necesare, curse de transport gratuit dedicat elevilor, programe sociale pentru elevii cu venituri modeste. Mulțumim domnule primar, dumneavoastră și directorilor de direcții din primărie, conectați permanent la procesul de deschidere a anului școlar!
În al doilea rând, îi mulțumesc domnului prefect, Mircea Abrudean, care , împreună cu reprezentanții DSP și ISU Cluj au fost alături de noi, organizând întâlniri zonale cu toți directorii de școli și primarii din județ și a avut o contribuție decisivă la soluționarea multor probleme cu care ne-am confruntat această perioadă .
Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor din inspectoratul școlar, care au monitorizat, în repetate rânduri, toate școlile din județ, asigurându-se că se respectă peste tot măsurile care se impun, în vederea deschiderii anului școlar, în condiții de siguranță.
Așadar, stimați părinți și dragi elevi, luni, 14 septembrie, vă așteptăm la școală, cu convingerea că am luat toate măsurile, astfel încât să fiți în siguranță în spațiul școlar!” arata Marinela Marc, Inspector  Inspector Școlar General la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj

Textul hotărârii CJSU nr. 37 din 10.09.2020, poate fi vizualizat aici.

https://cj.prefectura.mai.gov.ro/…/HCJSU-nr-37-cu-anexa-1.p…

Leave A Comment

%d bloggers like this: