Săptămâna Națională a Voluntariatului, ediția XIX

September 10, 2020
380 Views

Săptămâna Națională a Voluntariatului, a XIX-a ediție, având ca temă „Orașe și comunități durabile”, se desfășoară anul acesta în perioada 7-13 septembrie 2020.
Cu acest prilej, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, lansează punctul de informare „Locuirea ne privește pe toți”. Scopul acestui punct de informare este acela de a sublinia faptul că locuirea este o temă de gândire pentru toți, de a determina publicul să conștientizeze ideea că împreună, prin voluntariat și alte forme de participare civică, trebuie să găsim soluții pentru un viitor sustenabil al locuirii și de a transmite mesajul că orice om de pe pământ are dreptul la un trai decent.
Participanții vor putea consulta raftul tematic ce va include cărți, broșuri, jocuri dedicate locuirii, atât pentru cei mici, cât și pentru adulții interesați. Ei vor afla astfel mai multe despre ce înseamnă dreptul asupra pământului, despre egalitate de gen, urbanizare și ghetouri, rezistența la dezastre, despre locuire sustenabilă și echitabilă și vor putea să se familiarizeze cu acest domeniu, citind sau prin joacă. Acesta va rămâne la dispoziția cititorilor pe parcursul următorilor ani, iar utilizatorii bibliotecii vor fi invitați să aprofundeze tematica și să se implice în găsirea de idei și soluții creative, în cadrul unor evenimente viitoare. Mai mult, echipa de voluntari a bibliotecii va avea misiunea de a face cunoscut punctul de informare în comunitate, de a veni cu idei de activități, atrăgând noi utilizatori în bibliotecă și folosind în diverse contexte resursele puse la dispoziție.
Evenimentul va avea loc în cortul pentru evenimente de la sediul central al Bibliotecii Județene, Calea Dorobanților, nr. 104, în data de 10 septembrie 2020, începând cu ora 17:00, și propune publicului și întâlnirea cu câteva „cărți vii”, tematica abordată în cadrul celei de-a 6-a ediții a ,,Bibliotecii Vii – Trăind în același univers” fiind cea a locuirii. Accesul va fi liber pentru toți cei interesați, în limita locurilor disponibile și se vor respecta toate măsurile de siguranță sanitară recomandate de autorități.
Co-organizatorul evenimentului este Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în cadrul proiectului Build Solid Ground, parteneri sunt Blocul pentru Locuire și organizația Căși Sociale ACUM.

Leave A Comment

%d bloggers like this: