Perioada de preaviz în caz de concediere va fi scurtată. Ce alte modificări pot fi aduse Codului Muncii

September 9, 2020
181 Views

Ministerul Muncii ia în calcul, la propunerea patronatelor şi sindicatelor, să modifice Codul Muncii, ţinând cont de schimbările care s-au produs pe piaţa forţei de muncă din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

În acest sens, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a organizat luni, 7 septembrie, o dezbatere care a avut ca temă “Digitalizarea şi simplificarea relaţiilor de muncă”.

Modernizarea legislaţiei muncii pentru a construi un mediu flexibil şi aplicat nevoilor actuale ale angajatului şi angajatorului, flexibilizarea relaţiilor de muncă şi reducerea birocraţiei, precum şi digitalizarea documentelor aferente relaţiilor de muncă şi sănătăţii şi securităţii în muncă au fost principalele subiecte abordate în cadrul evenimentului desfăşurat la sediul Guvernului.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a precizat cu această ocazie că legislaţia şi modul de lucru al autorităţilor din domeniu trebuie să ţină cont de evoluţia pieţei muncii, însă, din păcate, este o mare distanţă între ceea ce se aşteaptă de la acestea şi ceea ce se întâmplă în realitate.

“S-au schimbat nişte lucruri în societate odată cu apariţia pandemiei declanşate de noul coronavirus, perioadă în care am comunicat prin mijloace electronice, de aceea găsesc că modul de lucru al instituţiei trebuie să se apropie de ceea ce societatea cere şi anume simplificare, digitalizare, comunicare rapidă, răspuns imediat la solicitări, la nevoia de a accesa informaţii, ori de a încheia contracte de muncă” – a explicat ministrul Muncii.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: