Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 18 septembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca

September 9, 2020
201 Views

 

Cea de-a 11-a ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 18 septembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde vor fi prezentate producţii în avanpremieră şi vor avea loc discuţii cu invitaţi, relatează News.ro.
În Bucureşti, filmele vor rula în spaţii precum Cinema sub clar de lună – Calea Victoriei, Cinema „Elvire Popesco” (interior şi aer liber), Amfiteatrul TNB, Cinema Muzeul Ţăranului – în aer liber, J’ai Bistrot şi Galateca. În Cluj-Napoca, proiecţiile vor avea loc la Cinema Victoria. Lista completă a spaţiilor va fi anunţată în curând.

Maratonul de filme româneşti va cuprinde titluri în avanpremieră precum „Acasă”, documentar multi-premiat al lui Radu Ciorniciuc despre o familie cu nouă copii care încearcă să se adapteze la viaţa din oraş după ce a trăit 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti. După ce a fost recompensat cu premiul pentru imagine la Sundance, filmul şi-a adjudecat numeroase alte trofee, inclusiv premiul secţiunii Zilele Filmului Românesc la TIFF. Despre schimbare vorbeşte şi „Profu’”, documentarul lui Alex Brendea despre un profesor de matematică din Bistriţa care iese din sistemul de învăţământ şi îşi deschide o clasă în propriul apartament. În programul de documentare al serii intră şi „colectiv”, semnat de Alexander Nanau, care vorbeşte despre frauda din sistemul medical românesc.

Tudor Cristian Jurgiu revine pe marele ecran, după „Câinele japonez” (2013), cu filmul „Şi poate mai trăiesc şi azi” – un basm modern, o explorare fantezistă a ideii de relaţie perfectă, cu Nicoleta Hâncu şi Bogdan Nechifor în distribuţie. În avanpremieră va rula şi „Început” al lui Răzvan Săvescu, cu Ioana Flora şi Constantin Lupescu în rolurile principale, drama unui cuplu care se izolează la munte după ce ea primeşte un diagnostic dur.

…..

Programul complet al evenimentului va fi anunţat în curând.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: