Regulament pentru trotinetele electrice, în dezbatere publică la Cluj. Ce amenzi riscă cei care nu vor respecta regulile

September 7, 2020
194 Views

Regulamentul pentru utilizarea trotinetelor electrice în Cluj-Napoca a fost pus de Primărie în consultare publică până în 21 septembrie. Prin document se stabilesc condițiile în care operatorii privați pot aduce în oraș trotinete electrice, locurile unde acestea nu pot fi lăsate, precum și sancțiuni. Regulamentul a fost realizat după ce, în luna august, Clujul a fost împânzit de trotinetele electrice aduse în oraș de o companie de car-sharing, iar locuitorii au reclamat faptul că toate spațiile de promenadă sunt tranzitate de astfel de dispozitive și că ele pun în pericol siguranța celor care se plimbă prin parcuri sau pe trotuare, scrie Actual de Cluj.

Potrivit Regulamentului, cei care aduc trotinete pentru închiriat în Cluj trebuie să anunțe exact numărul lor și să plătească o taxă anuală pentru ocuparea domeniului public. De asemenea, trebuie să ridice trotinetele lăsate în locuri neautorizate în 90 de minute, în caz contrar intervine Regia Autonomă a Domeniului Public care le va ridica.

De asemenea, operatorii privați sunt obligați de regulament să coopereze pentru crearea unei platforme accesibile publicului prin care să fie monitorizate spațial toate trotinetele din Cluj-Napoca.

În regulament apar și locurile unde nu pot fi lăsate trotinetele electrice: trotuare cu lățimea mai mică de 2 metri, stații de autobuz (25 de metri înainte și după acestea), trecerile de pieton (25 de metri înainte și după aceste), standurile de taxi, aliniamentele clădirilor sau gardurilor, spații verzi, în locurile de parcare amenajate pentru mașini, în zona acceselor auto și pietonale, în intersecții (la mai puțin de 10 metri de acestea), pe gurile de canal sau pe șantierele de pe domeniul public.

….

Citește integral în Actual de Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: