Românii continuă să caute joburi care pot fi desfășurate de acasă

September 6, 2020
299 Views

Joburile care pot fi desfășurate de acasă continuă să fie în topul preferințelor pentru angajații care caută un loc de muncă. Doar în august, candidații au efectuat aproape 100.000 de căutări pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfășurată de oriunde, potrivit BestJobs.

Numărul total de aplicări pentru joburi noi a crescut cu 34% în august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai căutate locuri de muncă au fost în domenii precum transport – peste 18.000 de căutări, inginerie – peste 17.000 de căutări, contabilitate – peste 12.000 de căutări și resurse umane – peste 10.000 de căutări. Retailul a atras cei mai mulți candidați în august.

Recrutarea se mută tot mai mult în mediul virtual

În contextul epidemiologic actual, mai bine de jumătate (52,2%) dintre angajați consideră că recrutarea în perioada următoare se va face în cea mai mare parte sau chiar integral online, arată datele celui mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, în perioada 1-20 august 2020, pe un eșantion de 866 de utilizatori.

….

Foto : depositphotos.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: