Spitalul viitorului: Digitalizare în beneficiul pacienţilor şi al personalului medical

September 2, 2020
160 Views

 

Dacă pandemia COVID-19 ne-a învăţat un lucruz, este că trebuie să regândim şi să reformulăm modul în care facem lucrurile. Intensitatea acestui virus ne-a provocat să reflectăm la cum va arăta spitalul viitorului. Ne-am dat seama că a accelerat trei tendinţe care existau si înainte de pandemie. Acestea sunt:

– conceptul unui sistem conectat de îngrijire medicală
– accelerarea telehealth-ului, o dimensiune virtuală a îngrijirii medicale
– creşterea gradului de implicare în propria sănătate şi în cea a familiilor noastre.

Spitalul viitorului sau spitalul digital este o reţea cu capacitate flexibilă, conectată printr-o singură infrastructură digitală: pacienţii bolnavi în stare critică sunt îngrijiţi în unităţi ATI (sprijinite de la distanţă); îngrijirea periodică are loc în centrele de sănătate conectate din comunitate; în timp ce populaţia de pacienţi cu risc moderat este monitorizată de la distanţă şi mai atentă cu sănătatea proprie ca niciodată.

Aşadar, în loc să discutam despre un singur punct fizic, fix, spitalul viitorului este o reţea scalabilă şi modulară. Este suficient de flexibil pentru a oferi îngrijiri extrem de complexe unui număr mare de pacienţi noi în locaţii în continuă schimbare, continuând în acelaşi timp să ofere îngrijiri regulate restului populaţiei.

1.Tratamentul şi îngrijirea virtuală joacă un rol esenţial în această reţea. Am văzut deja modul în care secţiile de ATI, ghidate de la distanţă, ajută spitalele să-şi reducă îngrijirile în timpul crizei. În viitorul apropiat, în ţările dezvoltate, aceste tele-ATI din spitalele mai mari vor putea fi conectate la facilităţi mobile şi hub-uri aflate în comunitate, printr-o singură infrastructură digitală. Personalul din centrele de coordonare a asistenţei centralizate va sprijini fluxul de pacienţi şi va gestiona resursele de la distanţă pentru a elimina blocajele din reţea, trimiţând medici, paturi de la ATI sau alte echipamente medicale în locurile în care este nevoie 24 de ore din 24.

2.Spitalul digital 

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: