UE a semnat un contract cu AstraZeneca pentru achiziţionarea vaccinului anti-COVID

August 28, 2020
165 Views

Comisia Europeană a anunţat, joi, semnarea unui contract în numele statelor membre ale Uniunii Europene cu grupul farmaceutic britanic AstraZeneca, pentru cel puţin 300 de milioane de doze ale unui vaccin anticoronavirus.

“Astăzi, primul contract pe care Comisia Europeană l-a negociat în numele statelor membre UE cu o companie farmaceutică a intrat în vigoare prin semnarea formală cu AstraZeneca. Contractul va permite achiziţionarea unui vaccin anti-Covid-19 pentru toate statele membre UE, precum şi efectuarea unor donaţii în ţări cu venituri mici şi medii sau redirecţionarea spre alte ţări europene. Prin acest contract, statele membre vor putea achiziţiona 300 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca, cu opţiunea altor 100 de milioane de doze”, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Astra Zenecca în colaborare cu Universitatea Oxford se află deja în faza a treia de testare, cea a studiilor clinice de mare amploare. O doză a vaccinului va costa aproximativ 2,5 euro.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: